Hribi in topllice

Zbudil sem se v neki šumi, pri izhodišču ene izmed planinskih poti okrog Hanmer springs-a. Včeraj sem razmišljal, da bi se premaknil naprej a sem pred knjižnico srečal Nemca, ki po njegovih besedah divje kampira že zadnje štiri mesece. Zapeljal sem ga izven mesta, ko pa sem ga oddal, pa sem si privoščil kratek sprehod po bližnjih gričih. Ko sem se vrnil si avta je bilo že precej pozno. Čas za večerjo. Instant rezanci, za predjed pa humus.

Noč je bila v glavnem mirna le zvečer, ko sem bral, se je v moj “kamp” pripeljal mladenič, ki je v gozdu očitno nekaj izgubil.

Zjutraj najprej v mesto, WC in zajtrk. Po zajtrku se ustavim na informacijski točki, kjer povprašam za nasvet za izlet. Priročen mi je bil Mt Isobel in slap Dog stream waterfall. Na izhodišču si nabašem nahrbtnik in se zagrizem v klanec. Do vrha s postanki potrebujem dobri dve uri. Razgledi so čudoviti a me veter kar hitro odžene v dolino. Pri avtu pojem malico iz nahrbtnika in preparkiram za toplice. Po parih dneh poti že pošteno potrebujem tuš :).

Opevane toplice niso poceni ($24), a vem da ni bo žal, če jih bom preskočil. Kompleks je lepo urejen, še posebej mi je všeč, da je večina bazenov skritih med zelenje, drevesa in grmičevje. Poleg tega skale ob bazenih in v ‘potočkih’, ki jih povezujejo skoraj dajejo občutek, da se kopam v naravnih tolmunih. Lepo.

Po uživanju sončnega zahoda iz žveplovega džakuzija imam počasi dovolj nagubane prste. Spakirala in se odpeljemo naprej.

Današnjo večerjo sem skuhal in pojedel na počivališču blizu Engineers camp. Tu bom tudi prespal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.