Tajska hrana

Čeprav sem že drugi dan v Maleziji vam še vedno dolgujem zapis o hrani na Tajskem.

Tajska hrana je odlična. Kot bi za Azijo pričakoval, je bazirana na rižu ali rezancih z različnimi omakami. Večina te hrane je pripravljena v voku, hitro popečena na visoki temperaturi. Ogromno je sveže zelenjave, od mesa pa je največ perutnine. Nekatere jedi lahko dobiš tudi z govedino, svinjino ali morskimi sadeži. Odlični so njihovi curry-ji, ki si običajno narejeni z kokosovim mlekom.

Mnogo njihovih jedi je pikantnih, čeprav je mogoče dobiti tudi odlične ne-pikantne jedi. Vegetarijanske prehrane ni veliko, priznam pa, da je nisem prav posebej iskal.

Cena obroka je med 50 in 100 tajskih bat-ov, kar nanese med 1.3 do 2.6 eura. Redko sva si privoščila hrano dražijo, kot to in nikoli ni bilo res nujno.

Porcije so manjše, kot v Evropi, a hitro se navadiš, da ni nujno, da te po obroku še uro ali dve tišči v želodcu. Če pa si resnično lačen, pa si vedno lahko privoščiš se en obrok.

Za vse, ki si želite preizkusiti Tajsko hrano, a nočete na Tajsko, v Ljubljani obstaja Tajska restavracija, kjer strežejo hrano zelo avtentičnega okusa.

Dober tek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.