Filmska plaža v realnem vremenu

Koh Phi Phi je eden izmed najbolj znanih in turističnih otokov in Tajski obali. Turistično je bil poznan že prej dodatno pa se je populariziral s filmom The Beach (2001). Istega leta, ko je ta film izšel, je otok in posebej naslovno plažo iz filma, razdejal cunami.

Za ogled znamenitih plaž zalivov in točk okrog otočja, sva se prijavila dan prej. Na dan izleta je že zjutraj kazalo na slabo vreme, a ker nisva imela boljšega plana (in ker sva že plačala), sva se v dežju skupaj s še 20-imi ljudmi vkrcala na čoln. Izlet se je začel z postankom na Opičji plaži, ker smo se – zelo turistično – slikali z igrivimi a precej predrznimi opicami. Naprej smo odpluli na Bambusov otok z lepo plažo (z vstopnino za nacionalni park) in proti Otoku komarjev. Končno smo se obrnili proti Koh Phi Phi Leh, kjer je slovita plaža. Dostop do nje je bil zanimiv, skoraj adrenalinski (vseeno manj, kot v filmu). Plaža je bila res lepa a zaradi vetra in dežja ter kupa turistov (pričakovano) postanek ni bil ravno idiličen. Za razliko od deževnih dni ob evropski obali, pa smo se tu greli v morju, saj je bilo to toplejše, kot dež.

Na poti nazaj se je vreme se poslabšalo. Vsi v čolnu smo se strinjali, da lahko preskočimo ogled kakega zaliva in se napotimo direktno domov. Kljub noči, dežju in valovom, pa je v čolnu vseeno vladalo precej prijetno ozračje.

Izlet je bil tako precej zanimiv, v lepem vremenu bi bil sigurno vreden svojega denarja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.