Bila sva v Rožcah

Zadnjih nekaj deset kilometrov pred Waršawo je cesta peljala ob nasadih jablan. Različna drevesa, večja, manjša, nekatera so s svojo obliko smrečice in polna rdečih jabolk izgledala skoraj kot novoletna drevesca. Jablane so bile zasajene v vrstah, ena poleg druge, med njimi pa so vodile travnate stezice. Okoli pol dveh sva prišla do tabale: Waršawa.
Od table do centra mesta je bilo še okrog 20km naporne, tresoče vožnje po starih, razpokanih tlakovcih kolesarske steze. Vse kaj drugega kot kolesarski užitek.

V Waršawi sva planirala postanek, a sva ostala še dan dlje, saj je spet deževalo. Tretji dan sva se končno odpravila naprej. Poleg običajnih postankov je bil eden namenjen popravljanju torb. Zadnje torbe enega od biciklov so bile že precej zdelane. Ustavila sva se pri avtomehanični delavnici, ki je bila ob poti. Torbe sva zasilno popravila s pomočjo avtomobilske tablice.

Zvečer sva prišla do vasi po imenu Stoczek. Šotor sva postavila ob nogometem igrišču. Precej primeren prostor za kampiranje z eno, klasično težavo. Ogromno komarjev, ki so naju vztrajno pikali tudi čez oblačila.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.